Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и министърът на енергетиката  Костас Скрекас

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и министърът на енергетиката  Костас Скрекас
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис е на посещение в Катар, за да води преговори за газ. Атина предлага да се превърне във вход за Европа на газ от Катар

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и министърът на енергетиката  Костас Скрекас са на посещаване  в Катар, с цел да водят договаряния по доставки на полутечен газ, оповестяват от кабинета на гръцкия министър председател.
 
Атина предлага да се трансформира във вход за Европа на газ от Катар. За в този момент място за доставка е остров Ревитуза, където е терминалът за предпазване и обработка на втечнения газ.
В мнения за визитата на гръцкия министър председател се напомня, че Атина и София имат съглашение при нужда България да получава газ от Ревитуза.
 
По предварителна информация Катар демонстрира интерес да употребява пристанище Александруполис, където се построява терминал за полутечен газ, а България има 20% от акциите на терминала.
 
Арександруполис е комфортен вход за танкери с газ от Катар, като горивото може да се изпраща до балканските страни по настоящите газопроводи, съгласно енергийни специалисти.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР